Biobrændsel i form af træpiller er fremtidens optimale valg

I tider som disse hvor der er stor fokus på miljøvenlige produkter, der ikke forurener miljøet mere end højest nødvendigt, er træpiller blevet et meget mere kendt produkt. Det er et af de mest miljøvenlige valg, og samtidig er priserne utrolig fordelagtige.

Der igennem tiden skrevet en del om træpiller, og de mange fordele ved dem, men alligevel har danskerne været længe om rigtig at tage dem til sig. Mange har overset det fremtidsmæssige perspektiv i anvendelsen af dette produkt, som virkelig er en investering i fremtiden, hvor fokus vil være på biobrændsel. Biobrændsel vil nemlig ofte være en billigere metode til opvarmning end både el og olie. Og samtidig er sandsynligheden for at slippe op for træ mindre end med olie og el.

I gennem flere år har man set priserne på både olie og el stige utrolig meget, og selvom prisen på træpiller også er steget, så er det intet i forhold til olie og el. Ser man på prisen i forhold til brændeværdi per år, så er det tydeligt, at priserne på olie stiger markant mere end prisen på træpiller. Og det er, når man både har medtaget både afgifter og moms – dog er der ingen afgifter på træpillerne, da værdien af akse- og svovlindholdet er under grænsen på 0,5%. Dette betyder, at man opnår en længere og bedre brændeværdi for mindre penge, hvilket de fleste husejere nok vil byde velkommen med åbne arme.

Mange vil dog stille spørgsmål ved, hvordan man opnår så stor en brændeværdi med træpiller. Hver pille består af en masse rene og tørre spåner, som kommer fra forskellige træproducerende virksomheder, der presses utrolig hårdt sammen. Dette giver en stor brændeværdi, da ilden er længere om at trænge ind til kernen. Pillerne produceres både i 6mm og 8mm, så man kan selv vælge, hvad man finder mest optimalt.