En god ejerskifteforsikring er en vigtig investering, når du køber bolig

Står du til at skulle købe ny bolig? Så bør du finde ud af, hvilken ejerskifteforsikring, du vil tegne. En ejerskifteforsikring er nemlig en vigtig investering, når man køber nyt hus. Selvom man tilsyneladende har fundet drømmeboligen, kan man aldrig vide sig sikker på, om man køber katten i sækken. Hvis der er skjulte skader på huset, kan det kræve dyre indgreb for at udbedre dem. Og har du ikke en ejerskifteforsikring, er det dit eget ansvar at betale disse regninger. Hvis du gerne vil være fri for at bekymre dig om grimme overraskelser hen ad vejen, så bør du altid tegne en ejerskifteforsikring. Det er altid ærgerligt at finde skader på boligen, men har du en ejerskifteforsikring, skal du i det mindste ikke selv hæfte for dem.

Hvad er skjulte skader?

Selvom det virker som en god bolig, man køber, kan man aldrig vide sig helt sikker. Når der sælges bolig, bliver der næsten altid udarbejdet en el- og tilstandsrapport. Men desværre kan der godt være skader på huset, som ikke fremgår af tilstandsrapporten. Det er de såkaldte skjulte skader, som en ejerskifteforsikring går ind og dækker. Det kan eksempelvis være revner i murene, huller i taget eller manglende isolering. Dog er det meget forskelligt, hvordan man definerer skjulte skader. Og det er faktisk noget, du skal være opmærksom på, når du vælger din ejerskifteforsikring. Selvom alle forsikringer dækker efter den samme lov, kan der nemlig være store individuelle forskelle på, hvordan den enkelte ejerskifteforsikring dækker.

Vælg den rigtige ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring er altså en forsikring, der går ind og dækker udgifterne til udbedring af skjulte skader på din nye bolig. Da man aldrig kan vide sig helt sikker, er det en vigtig investering at gøre. Og det er også langt de fleste nybagte boligejere, der har en ejerskifteforsikring. Det medfører en stor efterspørgsel, og af samme grund er der et stort udbud at vælge imellem. Det kræver derfor lidt tid og tålmodighed at finde frem til den ejerskifteforsikring, der passer bedst til dig og din situation. Det er nemlig langt fra alle forsikringer, der dækker lige bredt eller godt. Og desværre er det ikke sådan, at den dyreste ejerskifteforsikring er den bedst dækkende. Derfor kan det godt kræve lidt at skulle finde den bedste ejerskifteforsikring.

Indhent priser og sammenlign

Hvis man vil være sikker på, at man finder den rigtige ejerskifteforsikring, og man er dækket på bedst mulig vis, så handler det om at undersøge markedet og sammenligne. Det er nemt at finde forskellige udbydere og læse om de enkelte forsikringer på deres hjemmeside. Derefter kan man kontakte dem for at få et tilbud på en ejerskifteforsikring, tilpasset ens egen situation. Kun derved kan man undersøge markedet og sammenligne de forskellige muligheder, så man finder den helt rigtige ejerskifteforsikring. Det kan virke som et uoverskueligt og besværligt arbejde, men det kan godt betale sig. Den helt rigtige ejerskifteforsikring kan nemlig spare dig for mange penge, hvis der skulle vise sig at være skjulte skader på din nye bolig.

Læs mere om pris på ejerskifteforsikring her.

Hvorfor tage chancen?

Måske tænker du, at du ikke behøver nogen ejerskifteforsikring. At du bare tager den første, den bedste og krydser fingre. Men det kan vise sig at være en dårlig handel. Du kan nemlig risikere, at du slet ikke bliver dækket ind, i tilfælde af skjulte skader på din nye bolig. Og da det er i intet mindre end hver 5. bolighandel, at en ejerskifteforsikring kommer i brug, kan det være en dum idé at spare sin ejerskifteforsikring væk. Der er altså rigelig grund til at tegne en god og dækkende ejerskifteforsikring i stedet for at tage chancen.