Tag et kursus i videndeling og stig i graderne

Udtrykket videndeling er et udtryk, der er mange ses på som lidt irriterende. Emnet handler meget om formidling og det er der nogle mennesker der har lidt svært ved desværre. Der sker oftest det under videndeling at man skal oplære en medarbejder i et bestemt emne, og jo mere man taler med vedkommende så ser han eller hun bare mere og mere fortabt ud, desværre.

1

Kommunikationen i denne proces er uhyre vigtig, for det kan være at man selv er nok så god til det man sidder og laver, men modtageren af kommunikationen har muligvis ikke samme forståelse for tingene. Det kan være at den der skal modtage denne videndeling ingen erfaring har med dette område, så derfor kan det være svært for denne modtager at forstå emnet. Derfor skal man øve sig meget i hvordan man udtrykker sig overfor andre, da det er essensen af videndeling. Under formidling så bliver kropssproget modtaget langt tydeligere end selve ordene.

Det samme gælder sig for toneleje, hvilket betyder at man egentlig skal fokusere på ens udstråling når man taler, i stedet for hvilke ord man bruger. Selvfølgelig er ens udstråling ligegyldig hvis det er at man snakker volapyk overfor modtageren. Det er altså ikke nok at have n solid faglig viden, hvis man ikke kan finde ud af at formidle sig. Det er derfor super vigtigt at kunne lave en god videndeling overfor en ny medarbejder. Det er ikke alle der lige har samme forståelse for tingene som du selv måske har, hvilket gør at du måske brude tage dig et kursus i videndeling for at blive bedre til dette. Bliver man bedre til videndeling, så vil man uden tvivl også kunne stige i graderne ret hurtigt på ens arbejdsplads, så derfor er det også en god investering.