En indeklima måler til at fortælle hvornår du skal lufte ud

Det er de færreste der tænker over det, men indeklimaet i de rum man befinder sig i kan have en stor effekt på ens helbred og ikke mindst indlæringsevne. Da det ikke nødvendigvis er noget mennesker selv kan registrere, så bliver der heller ikke gjort noget ved det – løsningen det er en indeklimamåler. En vigtig del af dette er CO2 niveauet, for hvis det når et vist niveau, så kan det have en kæmpe indflydelse på ens indlæringsevne.

Indlæringsevnen kan blive nedsat!

Et godt eksempel på problemet der kan opstå ved et for højt CO2 niveau, er et typisk klasseværelse. For sidder man 25 personer i et klasseværelse, så vil man efter 30 minutter miste 20 % af ens indlæringsevne, hvis ikke der bliver luftet ud vel at mærke. Det er naturligvis ikke godt, når hele formålet med at sidde i et klasseværelse, det er at lære noget. Der er derfor god grund til at investere i en indeklimas måler, så man undgår dette og kan blive gjort opmærksom på hvornår der skal luftes ud.

En anden nyttig ting som en indeklima måler kan registrere er temperaturer. Visse temperaturer kan nemlig give risiko for skimmelsvamp i forbindelse med vandskader. Det vil man naturligvis også gerne undgå, da det kan være besværligt og til tider også dyrt at slippe af med. Man skal derfor ikke undervurdere værdien som en indeklimas måler kan give.

Både simple og avancerede indeklima målere

En indeklima måler kan fås både som simple USB nøgler og mere avancerede løsninger. Da de kan have en positiv effekt på ens helbred, så er det værd at overveje om man skal anskaffe sig en. Især på børneværelser kan det være vigtigt, da der ofte findes forhøjet CO2 niveauer og andre luftgasser. Det er selvfølelig vigtigt, at børnene ikke bliver skadet af det.

Ligesom med eksemplet om klasseværelser, så kan det samme være gældende på et kontor. Så hvis man som chef gerne vil være sikker på at ens medarbejder har de optimale vilkår til at gøre et godt stykke arbejde, så er en investering i en indeklima måler ikke en dårlig ide.

Hos Hammer Electronic kan man både få de avanceret og simple løsninger på indeklima målere. De har mange års erfaring inde for måleudstyr og sikrer altid at kunden bliver velinformeret, så deres produkter kan blive brugt optimalt.