Frokostordninger på arbejdet skaber stor glæde og trivsel

Undersøgelser peger på, at frokost og særligt frokostordninger på arbejdet kan have en stor betydning for medarbejderne og arbejdspladsen. Flere undersøgelser af frokostens og frokostordningers betydning peger blandt andet på, at:

  • medarbejderenes trivsel øges
  • medarbejdernes jobsglæde øges
  • medarbejdernes produktivitet øges
  • medarbejderne oplever, at frokostordninger bidrager positivt til et godt arbejdsmiljø

Hvorfor øger frokostordninger trivslen?

Det er ikke så overraskende, at undersøgelser viser dette. Når man har en frokostordning på arbejdet, giver man nemlig medarbejderne mulighed for at være sammen om noget andet end arbejdet. Man skaber et rum og opfordrer medarbejderne til at holde en pause og socialisere med hinanden. Med en frokostordning slipper medarbejderen nemlig for at stresse over madpakker, indkøb af frokost og brug af forkostpause på at hente mad uden for arbejdspladsen. Alle kan være samlet i pausen, og det kan bidrage til bedre relationer på tværs på arbejdspladsen.

Ikke kun understøtter en frokostordning et sund arbejdsmiljø. Det understøtter også den enkelte medarbejders sundhed. Med en frokostordning kan man nemlig bidrage til en sund kost, som kan have positiv indflydelse på længere sigt i forhold til medarbejderens helbred. En sund frokost midt på dagen har dog også en positiv indflydelse på medarbejderens energi, koncentrationsniveau og produktivitet den enkelte dag.